A mi történetünk

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis angol leány. Réges régen eljött egy tengerentúli országból, gyermekeket tanítani erre a szép Magyarországra. Aztán egy nap találkozott egy jóképű, magyar herceggel, aki feleségül vette és egy idő után gyönyörú kislányuk született.

Teltek az évek és eljött az idő, amikor a kislány az óvónéni gondoskodó karjaiba kellett kerüljön, de az anyuka nem tudott varrni. 'Jajj nekem, végem van. Nem tudom a kislányom pillangó jelét bevarrni az ovis holmijába. Mi lesz most velem?' Hirtelen, fényes villanással megjelent egy ötlettündér, csillogó ruhában és azt mondta: 'Nem emlékszel saját gyerekkorodra, amikor az iskolaegyenruhádba tették a nevedet? Tegyél te is hasonlóképpen a lányoddal'.

Nagy örömmel, hosszú időn át kutatva, az anyuka megkereste a megfelelő módszert és minden gépet, anyagot a messzi-messzi otthonából áthozva nekiállt szép ovis jeleket készíteni kislányának. Az oviban viszont látta, hogy más gyermek is van, akinek pillangó a jele és csalódottan gondolta, hogy mégsem elég jó amit tett. De ismét megjelent a tündér és emlékeztette, hogy neki kiskorában nem a jele, hanem a neve volt betéve a ruháiba. Azután az anyuka nem csak jeleket készített, hanem névvel és jellel ellátott címkéket is. Mivel a szép hercege járatos volt a számítógépek bűvös világában, segítette abban, hogy minél gördülékényebben menjen a dolog és az évek múlásával egyre több féle anyaggal  dolgoztak.

Rájött az anyuka, hogy nem csak neki van szüksége ilyen jelekre, hanem a többi elfoglalt, munkával terhelt anyukának is. Ezzel az lett a küldetése, hogy minden anyukának és gyermeknek készítsen szép jeleket, melyek tartósak és hamar rögzíthetőek, hogy a család inkább a játékkal és a szeretetteljes közös pillanatakkal tölthesse a szabaddá váló időt.


Így érkeztünk el a mai napig, amikor már 11 hosszú éve készülnek az óvodai jelek, de már nem csak ovisoknak, hanem bölcsiseknek, iskolásoknak, sőt még a nagymamáknak is. Nagyon sokan vettek már a jelekből, nagy megelégedéssel, a kisgyermekek örömére, akik nagyon szeretik látni saját jelüket és nevüket minden kis dolgukon. Reméljük, hogy Te is csatlakozol hozzánk!


Itt a vége, fuss el véle! (vagy mégsem????)